超簡単オートミールクッキー
この間、突然とってもクッキーが食べたくなってしまいました。
夜の10:30に(笑)
でも,買いに行くのは面倒〜
ということで、自分で焼きました!
レシピは、この間図書館で借りた「クッキーと型なしタルトの本 by若山曜子」から。
【材料】
オートミール…90g
小麦粉(私は米粉を使いました)...50g
バター...60g
︎きび砂糖...50g
︎メイプルシロップ...大さじ2
※ レシピ本には「ベーキングパウダー小さじ2」とあったけど、忘れちゃっても大丈夫でした。(笑)
[ 作り方 ]
1 耐熱ボールにバターを入れ、テキトーに切る。そこに,砂糖とメイプルシロップも入れてレンジで溶かす。
2 そこに米粉とオートミールを加え、混ぜ混ぜ。
これで生地は完成!
3 オーブンペーパーを敷いた天板にスプーンで落とす
今回はスプーンで落とすにはちょっと固めの生地だったので、手でグッと握って、手のひらで押してペッタンコに(笑)
4190度に予熱したオーブンで13分焼く。
米粉とオートミールのコンビネーションが絶妙の歯応え♡
途中で混ぜるの忘れちゃったので、焼けてからシナモンパウダーをふりかけてみたら、これもグッドでした♡
このレシピだと、バター室温で柔らかくしたり、白っぽくなるまで砂糖をガーッて混ぜたりする手間がないからホント楽ちん
砂糖50gはちょっと甘すぎたから、次は30gにしてみます
リピ決定!
朝ご飯の定番は、甘酒、りんご、チーズ、クッキー、黒豆茶。なかなかお気に入りのクッキーを見つけるのが大変だったけど、悩み解決したかもです♡
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
I just got this urge to Bake cookies!
so I did!
Even though it was 10:30 PM
I recently borrowed a cookie recipe book from the library. The recipe for oatmeal cookies seemed very simple, so I tried following them.
Ingredients
90g oatmeal
50g all-purpose flour
1/2 teaspoon Baking powder
60g Butter
50g Brown sugar
2 tablespoons Maple Syrup
1 Preheat the oven to 190 degrees C (375 degrees F ).
2 Line a baking tray with parchment paper, and set aside.
3 Put butter in a microwave-friendly bowl and cut it into small pieces (About 2 cm cube).
4 Add sugar, maple syrup, and microwave for about 40 seconds.
5 Sift flour and add oatmeal. mix them well.
6 Drop dough onto a prepared baking sheet.
7 Bake in the preheated oven until edges are golden, 8 to 10 minutes.
That's all. It was very easy. It took me less than 10 minutes to prepare the dough.
The cookies were crispy and very tasty! I really recommend this recipe.