(Followed by English translation)
いちご 大好きなんです♡
5月に入って、小粒のイチゴがお安くなってきました〜😊
1パック250円!
さっそく3パック買ってきて ジャムを作りました。
手作りって言っても、ボールひとつでできる かーんたんレシピです👌
*-*-*-*-*-*-*-*-*
材料: イチゴ、お砂糖、レモン汁(ビタミンCパウダーでもオッケー)
まず、イチゴを洗って、ヘタを取って 重さをはかります。
それを耐熱ボールにいれて、イチゴの半分の重さのお砂糖と
レモン汁をまぶして30分ぐらい置いておきます。
レモン汁がなかったので、代わりに
いつも飲んでるDHCのパウダービタミンC1本入れちゃいました😆
レンジで10分ぐらい チンして、
スプーンで泡あわのアクをすくいます。
トロッとしたのがお好みなら、もう4〜5分チン。
熱湯消毒したガラス瓶に入れて冷まします。
イチゴの形が残ってて、ジャムって言うより、プリザーブっていうのかな?
ヨーグルトに入れた時、
お口の中で、つぶつぶプチプチっとした食感が好きなんです〜💕
たくさんできたから、お友達にもおすそ分け。
食後のデザートのお楽しみがふえました😊
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
I love strawberries.
I'm glad that the price of strawberries is getting lower these days.
I bought three packs of strawberries at the grocery store.
I made strawberry jam with them.
First, I washed the strawberries and removed their stems.
I weighed them and added haif of their weight of sugar.
I also added a stick of vitamin C instead of lemon juice.
I mixed the strawberries and the sugar well and let them sit for about 30 minutes.
Lastly, I microwaved them for about ten minutes.
I skimmed the scum off the surface in the middle of doing so.
I sterilized some jars in boiling water and poured the jam into them.
I was able to make five jars of strawberry jam!
It goes very well with yogurt.