(Followed by English translation)

いちご 大好きなんです♡

手作り苺ジャム レンチンイチゴジャム

5月に入って、小粒のイチゴがお安くなってきました〜😊

1パック250円!

さっそく3パック買ってきて ジャムを作りました。

手作りって言っても、ボールひとつでできる かーんたんレシピです👌

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材料: イチゴ、お砂糖、レモン汁(ビタミンCパウダーでもオッケー)

まず、イチゴを洗って、ヘタを取って 重さをはかります。

小粒のイチゴ


それを耐熱ボールにいれて、イチゴの半分の重さのお砂糖と
レモン汁をまぶして30分ぐらい置いておきます。

レンチンイチゴジャム 砂糖をイチゴにまぶす

レモン汁がなかったので、代わりに
いつも飲んでるDHCのパウダービタミンC1本入れちゃいました😆



レンジで10分ぐらい チンして、
スプーンで泡あわのアクをすくいます。

トロッとしたのがお好みなら、もう4〜5分チン。

はい、これで出来上がり!😆💕
手作りイチゴジャムの瓶詰め、プリザーブ

熱湯消毒したガラス瓶に入れて冷まします。

イチゴの形が残ってて、ジャムって言うより、プリザーブっていうのかな?

手作りギリシャヨーグルトに手作りイチゴジャム

ヨーグルトに入れた時、
お口の中で、つぶつぶプチプチっとした食感が好きなんです〜💕

たくさんできたから、お友達にもおすそ分け。
食後のデザートのお楽しみがふえました😊


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I love strawberries. 
I'm glad that the price of strawberries is getting lower these days.

 I bought three packs of strawberries at the grocery store. 
I made strawberry jam with them.

First, I washed the strawberries and removed their stems. 
I weighed them and added haif of their weight of sugar. 
I also added a stick of vitamin C instead of lemon juice. 
I mixed the strawberries and the sugar well and let them sit for about 30 minutes.

Lastly, I microwaved them for about ten minutes.
I skimmed the scum off the surface in the middle of doing so.

I sterilized some jars in boiling water and poured the jam into them. 
I was able to make five jars of strawberry jam! 

It goes very well with yogurt.
















 

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