はじめてのレモンパウンドケーキ
ようやっと国産レモンが手に入ったので、
レモンパウンドケーキに初挑戦。
I got home-grown lemons, so I decided to bake a lemon cake for the first time.
教会の姉妹が作ってきてくれて
そのあまりの美味しさに感動して教えてもらったレシピ♡
彼女はオンラインショップでスィーツを販売しているプロなのに
気前よく教えてくれたのです。感謝。
This recipe was from my friend,
and I had made a yuzu-citron cake once by following it.
作り方はけっこう簡単。
バターと卵と砂糖とすりおろしたレモンの皮を混ぜ混ぜして、
小麦粉とベーキングパウダーをさっくり混ぜて焼くだけ。
お砂糖の量を減らしてみたけど、
そんなに影響なかったみたい。
ほのかなレモンの香りと、さわやかな酸味で
満足、満足♡
Actually, it is very simple. First, mix softened butter, two eggs,some grazed lemon zest,and sugar well, then add flour and baking powder.
Mix them until just combined and bake.
You also need to make a glaze by mixing powdered sugar and lemon juice.
When the cake is baked, pour the glaze over the cake while it is still hot.