次男作のクリスマスディナー・The Chirstmas Dinner cooked by my younger son.

結婚以来35年間、毎年クリスマスディナーを作ってきましたが、

今年は次男が作ってくれました。


最近フランス料理にはまっているらしく、

ややこしい名前の料理が食卓にのぼります。

クリスマスディナーのメインは、ビーフウェリントン。


牛肉を、マッシュルームを炒めた

シャンピニオンなんとかっていうソースと一緒に

パイ生地で包んでオーブンで焼き上げる料理です。


付け合わせは、カブのローストと、

玉ねぎを赤ワインで煮詰めたなんちゃらソース。
(全部カタカナで名前おぼえられない……)



デザートは、ポム・オ・ポー。


焼きリンゴの中に、ピスタチオとバナナチップとバターと砂糖を

詰めて、オーブンで焼いて、

熱々のところに、アイスを乗せて、シナモンパウダーをふりかけて

いただきました。

どれもびっくりするぐらい 本格的なお味!

YouTube動画だけ見て作ったなんて、

わが子ながら、すごすぎる~

Since I got married 35 years ago, I cooked Christmas dinners every year. 
My regular menu is grilled chickens, mashed potatoes, salad, 
and chiffon cake with strawberries.

 However, I made only salad this year.

 Recently, my younger son has come to take an interest in cooking complex dishes. 

He cooked the Christmas dinner this year. 

The menu was Beef Wellington for the main dish 
and baked apples with some special stuffing for dessert.

 Both were really tasty! 

I was very impressed by his cooking skills
 because he learned everything from YouTube videos.


 

このブログの人気の投稿

ツタバウンランとの出会い

In Christ.♡ キリストの愛の中で

主はわたしの牧者 詩篇23篇・The Lord is my shepherd Paslm23