簡単!さくさくフロランタン・Florentine
主人の水彩クラスのティータイムのために
はじめてフロランタンを焼いてみました
I baked Florentine for a teatime of my husband's painting class.
フロランタン大好き♡
でも手間かかるんだろーな~、と思って
作ったこと なかったんだけど、
やってみたら 意外に簡単だった。
粉とお砂糖とバターを まぜまぜして
型に入れて平らにして オーブンで焼いてる間に
小鍋に バターとお砂糖とハチミツと
牛乳(レシピは生クリームだったけど、牛乳で代用)
ちょっとグツグツしてきたら
乾煎りしといたスライスアーモンドを ドバっと入れて まぜまぜして
焼きあがったクッキー生地の上に広げて
も一度オーブンで焼いたらできあがり!
詳しいレシピはこちら
5分ぐらいしてから裏返して
お好みの大きさにカット
ちょっと高級だと思ってた フロランタンが
こんなにお手軽にできるなんて感激~
食べ始めたら止まらないおいしさってやつで
カロリー的にはかなりリスキー・・・😅
The Florentine biscuit is one of my favorite sweets but had never tried to bake it because I imagined it would be pretty complicated.
However, I found that the actual process is very simple.
First, mix flour, sugar and softened the butter.
Then press the dough flat in the pan and bake it for 13 minutes in the oven.
While baking it, heat the mixture of milk, butter, sugar, honey and roasted sliced almond. Pour it over the baked crisp and bake it again for another 13 minutes.
It's done!
It was really tasty, but you need to think about the calories.
Once tasted, you will always want it.